<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

Branschlösning för logistik med Visma.net

VISMA NET ERP FÖR

Lager & Logistik.

Simplifying Business

En flexibel och användarvänlig lösning.

Med Visma Net får du ett standardiserat Lager & Logistiksystem i molnet med ett stort djup och bredd. Systemet har många färdiga automatiserade processer för att underlätta ert arbete, få kontroll på era flöden och för att spara tid. Visma.net passar dig som har ett fysiskt lager såväl som dig som har flera olika fysiska lager.

Läs bloggposten

Minska plockfel - Digitalisera ditt lager.

E-handelns explosionsartade utveckling och konsumenters förändrade köpbeteende ställer idag ännu större krav på ditt företag att ha en effektiv och säker lagerhantering och lagerlogistik.
Varje felplock kostar ditt företag pengar, tid och förtroende hos din kunder. En kostnad som du bättre kan investera för att utveckla ditt företag. Har du råd att inte digitalisera ditt lager?

områden inom

Visma Net ERP Lager & Logistik.

Inkommande order

Många företag har flera olika källor där en order kan registreras, kan vara e-handel, webbformulär, mail, telefon, CRM-system eller annat försystem till ekonomisystemet. Dessa flöden vill vi så långt som möjligt automatisera och föda Visma Net med.


I de flesta fall är Visma Net master för data och kan sedan föda andra delar med information om priser, artiklar, lagersaldo etc.
 
Ett annat område som vi stöttar är kontantorder som kan genereras från ert kassasystem (POS). 
När en order har registrerats i Visma Net manuellt eller via information från ett annat system kan den automatiserade processen i Visma Net starta. Ni bestämmer själva hur automatiserade ni vill vara och vilka steg som är viktiga för er att ha ett stopp på innan flödet går vidare. En beställning via e-handel eller annat försystem kan alltså automatiskt gå vidare till plock och utleverans i Visma Net utan att något manuellt arbete görs. När varan är utlevererad startar sedan nästa automatiserade flöde för utskick av kundfaktura, återkoppling från banken och bokföring av betalning.  

Läs mer
Inkommande order
e-handel

E-handel

Många använder idag olika webb-shoppar för att ta emot orders, B2B och eller B2C.  
Här har vi med Visma Net möjlighet att koppla samman din e-handel så att flödet mellan order, utleverans och betalning automatiseras så långt som möjligt.


Om ni önskar kan hela
masterdatat som prislistor, rabatter, artikelinformation, lagersaldo och kundinformation hanteras från Visma Net.
 
Har ni ingen befintlig e-handelslösning idag men vill komma igång så har vi lösningar för att hjälpa er igång. 

Läs mer

Uppföljning & rapporter

Med Visma Net följer flertalet standardrapporter och förfrågningar som ni kan använda för att få kontroll och överblick.

 

Systemet innehåller även användaranpassade dashboards där man som användare i Visma.net ska få full kontroll på vilka delar man ska arbeta med i systemet, vilka delar som avviker och som måste hanteras.
Utöver detta finns lösningar för mer avancerade rapporter i form av vårt BI-lösning mot Power BI som heter PowerAnalyze, eller Vismas egna lösning baserad på Excellrapporter som heter OneStop reporting. 

 Alla rapporter hämtar data i realtid vilket gör att ni ständigt är uppdaterade. 

 

Läs mer
enkelt med uppföljning och rapporter i visma.net
Leverans

Leverans

För en effektiv leverans av era varor har vi möjlighet att koppla på skanningsutrustning integrerat till Visma Net samt koppling till Unifaun för att underlätta ert arbete.  
Visma Net hjälper er att hantera orderna i rätt ordning. Har ni restorders som skall prioriteras hanteras dessa också i ert leveransflöde.

 

Ni kan välja att leverera från ert lager men även välja direktleverans (drop shipment).
Här är det vanligt att våra kunder automatiserar arbetet kring plocklistor och följesedlar.

 

Läs mer

Utgående fakturering & betalningar

Genom att automatisera fakturahantering efter utleverans kommer flödet med att skapa, skicka en kundfaktura, (e-faktura, mail eller brev) samt få återkoppling från banken om inbetalningen att ske automatiskt. Även inbetalningen kan bokföras med automatik om ni önskar.  
Nyttjar ni olika betaltjänster i ert kassasystem eller e-handel så kopplas dessa samman med Visma Net och er kundreskontra. 

automatisera fakturahanteringen i visma.net
Inköp

Inköp

Visma Net hjälper er att hantera era inköp. Här finns möjlighet att få beställningsförslag utifrån lagda orders, beställningspunkter, säsongsanpassade beställningspunkter eller minsta lagernivå.  
En säljorder kan kopplas till inköpsordern för att ge er rätt kostnader. I detta fall är även produkterna reserverade till en viss order samt ni kan spåra inköp till order. Visma Net stödjer även avropsorderhantering.  

Lager, ett eller flera

Visma Net har stöd för flerlagerhantering om ni har de behoven. De lagervärderingsmetoder som Visma.net stöder är FIFO, Genomsnittspris, Standardpris och Uniktpris.

 

lagerallokering
easystock-logga-laptop

Smartare lagerhantering

EazyStock en molnbaserad mjukvara som integreras smidigt med ditt Visma Net och ger snabba, mätbara resultat.
Du får kontroll över lagret med ökade servicegrader, minskade lagernivåer och automatiserade inköpsprocesser.

Valuta & momshantering

Med Visma Net finns en automatiserad hantering gällande valutakurser. Detta hjälper er vid inköp eller försäljning i olika valutor. Via bankkoppling kan ni även koppla flera olika konton till Visma Net så som ett Eurokonto och ett Dollarkonto.
Momsrapporten skapas upp automatiskt i systemet utifrån parametrar som artikel, leverantör och kundkategori. Om ni är skatteskyldig i flera länder finns det stöd för denna hantering i Visma Net.

valuta och momshantering
Visma.net kan hantera både kund och leverantörers unika prislistor

Prislistor & kundrabatter

Visma Net kan hantera både kund/leverantörs unika prislistor som standardprislistor. Rabatt kan ges per kund/leverantör eller på en artikel. När ni önskar att uppdatera en prislista görs detta enkelt i Visma.net genom en knapptryckning för att få prislistan i Excell göra uppdateringarna och sedan importera in igen. Stöd finns att hantera prislistor i olika valutor.

Artiklar – struktur, serienummer, batch hantering & utgångsdatum

Visma Net har en bra funktion för hantering av artiklar där mycket information om artikeln kan läggas in. Stöd finns att arbeta med strukturartiklar, sista förbrukningsdag och batchhantering.  
Artikeln kan ha multipla måttenheter.

 

Artiklar - struktur, serienummer, batchhantering och utgångsdatum
inventering-ny

Inventering

När ni ska inventera gör ni detta enkelt med Visma Net År, månad och kvartal kan sättas upp per artikel om ni så önskar.

 

 

Norden

Visma Net har färdiga mallar för Sverige, Norge, Finland, Danmark och Holland.
Detta gör att vi enkelt kan sätta upp flera bolag i samma lösning där ni kan ha ett eller flera lager per land. Har ni fler bolag inom Sverige eller i Norden kan vi aktivera Visma Nets koncernkonsolidering.

Visma.net har färdiga mallar för Sverige, Norge, Danmark, Finland och Holland.

VILL DU VETA MER OM VISMA NET ERP?

Vi visar gärna, boka ett möte!