<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

rosanna-hjalper-kollega

VI VISAR DIG HUR EN IMPLEMENTERING AV VISMA.NET ERP FAKTISKT ÄR

Följ med oss på ett ERP-projekt under 100 dagar.

FÖLJ MED AMESTO SOLUTIONS OCH AARO SYSTEMS

100 dagar på insidan av ett Visma.net ERP-implementeringsprojekt.

Aaro Systems ekonomiavdelning vill modernisera och automatisera sina redovisningsprocesser. Efter en grundlig researchrunda väljer de Visma.net som sitt nya affärssystem.
"Förutom att Visma.net har några bra standardintegrationer som är precis vad vi behöver, så täcker Visma.net de behov vi har av vårt redovisningssystem.", säger Annette Melkstam, ekonomichef på Aaro Systems.

Amesto Solutions gedigna kompetens och erfarenhet av Visma.net är den främsta anledningen till att de valdes som partner för implementeringen. Dessutom spelar god kemi och kommunikation en viktig roll i urvalet.
I den här bloggserien kan du läsa mer om hur implementeringen går till, vilket värde Visma och Amesto Solutions levererar till kunden och hur ett implementeringsprojekt faktiskt ser ut.

Målen med projektet:

  • Automatisera processerna på ekonomiavdelningen för att spara tid

  •  Få alla fördelar med en molnlösning

  • Förbättra IT-säkerheten

  • Gör det enklare att lägga till nya kunder och nya kontoposter

 

Läs också om hur Visma.net förändrar ditt sätt att arbeta.

KORT OM

Aaro Systems och ERP-projektet.

FÖRETAG

Med mottot "Din partner i alla aspekter av koncernrapportering" är Aaro Systems en systemleverantör som levererar lösningar som gör konsolideringen i grupper snabb, enkel och transparent. De erbjuder ett komplett system för grupprapportering, konsolidering och analysarbete.

HÅLLBARHET

Hållbarhet är ett viktigt fokus för både Aaro Systems och Amesto Solutions. Vid implementering av Visma.net, där syftet är att digitalisera och automatisera processer, strävar Aaro Systems även efter att lämna en mindre påverkan på miljön, till exempel genom att minska pappersförbrukningen.

SOCIAL HÅLLBARHET

I alla projekt är människor den viktigaste framgångsfaktorn. Att ta hand om människorna under hela projektet och se till att alla är med när det kommer till de förändringar projektet innebär för organisationen, säkerställer att förändringarna är permanenta och att Visma.net används som det är tänkt.

UTMANINGAR

Tillgänglighet på interna resurser är den största risken i Aaro Systems implementeringsprojekt Visma.net. Ekonomiavdelningen på Aaro Systems kommer att driva sina allmänna redovisningsprocesser och rutiner parallellt med implementeringen av Visma.net och det kommer att vara mycket krävande medan det pågår.

LÖSNING

Visma.net kommer att vara huvudsystemet för Aaro Systems ekonomiavdelning. Genom att använda detta system som en faktureringslösning automatiseras ett antal processer som idag är manuella. Detta innebär integration med systemen Jira, Upsales och Rillion One.

Mål

Att automatisera Aaro Systems faktureringsprocesser kommer att frigöra tid som för närvarande går åt till manuell överföring av information mellan systemen. Dessutom måste datakvaliteten höjas och risken för mänskliga fel minimeras. Fakturahantering och uppföljning blir mer flexibel och ekonomichefen får mer tid att arbeta med att utveckla företaget framöver.

Det här är personerna i projektet.

Lär känna människorna du möter under det här projektet genom att klicka på deras bilder.

Läs mer om Aaro Systems

rosanna-hacka-profilbild

Rosanna Hackå

annette-melkstam-profilbild

Annette Melkstam

Rosanna Hackå

Rosanna arbetar som Controller på Aaro Systems. I projektet med Amesto Solutions har hon varit intern projektledare på Aaro Systems, samt haft en dialog med Amesto Solutions.

Annette Melkstam

Annette arbetar som ekonomiansvarig hos Aaro Systems. Tillsammans med Rosanna har hon varit med och implementerat Visma.net.

anette-framfor-laptop
DAG
0-10

Val av nytt affärssystem och partner.

FAS: FÖRPROJEKT

Aaro Systems väljer Amesto Solutions som partner för implementeringen av Visma.net. "Det här är partnern vi vill arbeta med."

MER OM VALET AV SYSTEM OCH PARTNER
rosanna-annette-vid-skrivbordet
DAG
11-20

Workshop och kartläggning – när kan vi börja?

FAS: FÖRPROJEKT

Amesto Solutions håller ett antal workshops med Aaro Systems där de kartlägger hur Aaro Systems ekonomiavdelning fungerar idag, och hur nuvarande system fungerar. 

MER OM FÖRPROJEKTET
DAG
21-30

Mallar och uppsättning av testmiljön.

FAS: TESTMILJÖ

Aaro Systems fyller i mallar i nära samarbete med konsulterna på Amesto Solutions. Mallarna är grunden för att sätta upp testmiljön som Aaro Systems snart får börja laborera i.

MER OM MALLARNA OCH TESTMILJÖINSTÄLLNINGAR
DAG
31-40

Utbildning, tillgång och insikt.

FAS: TILLGÅNG TILL SYSTEMET

Aaro Systems får utbildning i Visma.net och får tillgång till testmiljön.

MER OM UTBILDNING OCH TESTMILJÖ
DAG
41-50

Allt vi inte vet – risker i ett genomförandeprojekt.

FAS: GODKÄNNANDE OCH SKARP MILJÖ

Testmiljön är redo för att godkännas, därefter väntar uppsättningen av Live-miljön.

MER OM RISKERNA I ETT IMPLEMENTERINGSPROJEKT
annette-rosanna-vid-kaffemaskinen
DAG
51-60

Skarp miljö.

FAS: TILLGÅNG TILL SYSTEMET

Allt utom integrationerna i projektet har nu godkänts och Aaro Systems får gå in i en skarp miljö. Det är fortfarande några veckor kvar tills de går live, och spänningen ökar.

MER OM VECKORNA INNAN DE GÅR LIVE
annette-rosanna-bakom-datorskarmar
DAG
61-70

Integrationer och förändringar i projektet.

FAS: TILLGÅNG TILL SYSTEMET

Integrationer medför den största risken i projektet. Kan de standardiserade integrationerna användas, eller krävs skräddarsydda lösningar?

MER OM INTEGRATIONER OCH FÖRÄNDRINGAR
DAG
71-80

Senaste kontroll: leveransgodkännande och Go Live.

FAS: GÅ LIVE

Nu ska systemet testas; leveransen är godkänd och Aaro Systems måste skicka ut den första fakturan med Visma.net ERP.

MER OM DEN FÖRSTA FAKTURAN
rosanna-tillsammans-med-kollegor
DAG
81-90

Högt tempo – check, check, check.

FAS: EFTERARBETE

Första faktureringen ska utfärdas med Visma.net ERP, och allt ska dubbelkollas för att säkerställa att de fakturor som skickas ut stämmer.

MER OM FÖRSTA FAKTURERING I DET NYA SYSTEMET
kollegor-pa-aaro-i-pausytan
DAG
91-100

Vad har vi lärt oss? Blev det som Aaro Systems hoppades?

FAS: EFTERARBETE

Aaro Systems reflekterar över värdet av Visma.net ERP, processen och den nya vardagen efter implementering.

Gjorde AARO SYSTEMS RÄTT VAL?

Resurser för dig.

E-bok: 9 sätt de bästa arbetar med sitt ERP.

På Amesto Solutions arbetar vi med kunder, verksamma i olika branscher, stora som små. Bland de företag vi träffar, ser vi att det finns några gemensamma drag som utmärker de riktigt framgångsrika. Vi har sammanställt denna insikt i 9 punkter, som visar hur de bästa arbetar med deras affärssystem

Ladda ner och läs e-boken

Guide- Så väljer du rätt ERP-system.

Valet av ett nytt affärssystem kan kännas både överväldigande och komplext. Den här guiden hjälper dig att välja rätt affärssystem och få en smidig process vid implementeringen.

Ta del av guiden

3 viktiga frågor du måste ställa till din systemleverantör

Idag är det viktigare än någonsin att man som företag har ett affärssystem som är anpassat till verksamheten. Lika viktigt som att välja rätt affärssystem är det viktigt att man väljer en leverantör som förstår ens verksamhet och kan bidra till en effektivare och mer hållbar vardag.

Läs blogginlägget