<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

nybrokajen stockholm Strömma Turism & Sjöfart

SIMPLIFYING BUSINESS

Från stress till kontroll med SuperOffice Service.

"Det här har förändrat allt!"
Karolina Carheden Fürst, Bokningschef Stromma Group

Stromma tar rodret.

Strömma Turism och Sjöfart AB har, med stöd från Amesto, lyft sin servicehantering till nya höjder. Genom att framgångsrikt implementera CRM-lösningen SuperOffice Service, har de inte bara effektiviserat sina arbetsrutiner och drastiskt minskat arbetsbelastningen, utan också ökat kundnöjdheten.

Med en kundtjänst som stod inför högt tryck, särskilt under intensiva högsäsonger, befann sig Stromma Group för en tid sedan i en utmanande situation. Företagets kundservicehantering var en manuell och tidskrävande process som ledde till ineffektivitet, stress och ökad risk för misstag. Under högsäsongen kunde det dagligen välla in upp till 300 mailförfrågningar i inboxen, och att hantera alla inkommande förfrågningar innan arbetsdagens slut var en ständig kamp mot klockan. 

– Det var en otrolig utmaning. Vi satt och sorterade mail manuellt i olika mappar, färgkodade och skrev post it-lappar för att försöka hålla koll. När man tänker på det nu måste man ju bara skratta. Hur klarade vi det egentligen?! säger bokningschef Karolina Carheden Fürst.

Tvingades ringa sjuka kollegan

Med anor från 1809 och och med verksamhet i sex länder och 17 destinationer, är Stromma etablerad som Skandinaviens största upplevelseföretag. Bolagets starka vision om att bli norra Europas mest hållbara upplevelseproducent och-leverantör skulle däremot kräva en långt effektivare kundservicehantering än det platsbundna system man ditintills använt sig av. Systemet saknade inte bara viktiga automatiseringar som kunde ha effektiviserat teamets arbetsflöden, det saknade också all form av kund- och mailhistorik. Blev någon i teamet sjuk, var ibland den bästa lösningen att ringa hem till den sjuka kollegan för att få tillgång till nödvändig information. 

– Det var helt ohållbart! Ett så plats- och personberoende system ökade ju dessutom risken för att viktig information skulle falla mellan stolarna, minns Karolina. 

Molnet räddade krisen: “Helt otrolig timing!”

Hösten 2019 inledde Stromma samarbete med Amesto Solutions för att förnya sitt ärendehanteringssytem. Amesto var redan en betrodd partner och leverantör av deras CRM-lösning SuperOffice sedan ett decennium tillbaka. Nu fick de i uppdrag att integrera SuperOffice med tillägget “Service” - ett underhållsfritt och molnbaserat system, där automatiserade lösningar kunde effektivisera och modernisera hela Strommas kundservicehantering. 

Bara några månader senare, just i samma veva som Covid-19 lamslog stora delar av näringslivet, kunde Karolina och kollegorna tryggt börja använda det nya webbaserade systemet på distans. 

– Timingen var ju helt otrolig! Tack vare att vi just uppdaterat systemet inklusive vårt telefonväxelsystem, kunde vi fortsätta hantera alla kundförfrågningar och serviceärenden med samma effektivitet som tidigare, trots omständigheterna.

Karolina Carheden Fürst, Bokningschef:

"SuperOffice Service underlättar vår vardag varje dag!”

 

 

 

 

Inget faller mellan stolarna

De många goda effekterna av att implementera SuperOffice Service märks nu tydligt i verksamheten, såväl internt hos Karolina och kollegorna, som externt bland företagets kunder och samarbetspartners. Systemet har bidragit till en väsentligt mer effektiv kundservice och minskad arbetsbelastning. Bland annat genom att erbjuda smarta digitala funktioner, såsom automatiserade påminnelser, en kunskapsbank med färdiga mailmallar, FAQ-sektioner och en kundportal där kunderna själva kan följa pågående ärenden och registrera nya.

– Med SuperOffice Service faller inget mellan stolarna! Systemet ger oss en överblick över kundkort och pågående ärenden, och samlar mailkonversationer på ett organiserat sätt så allt går att hitta snabbt. Det gör att vi kan stötta varandra så mycket bättre i vardagen, svara kunder och lösa problem på ett långt mer effektivt sätt, ler Karolina.

Med hjälp av det nya kundhanteringssystemet har Stromma nu även tillgång till ett statistiskt underlag av en helt annan nivå än förut. Där de tidigare saknade inblick i hur många ärenden de hanterade per vecka, kan de nu mäta och följa upp en mängd olika parametrar såsom faktisk svarstid, antalet inkommande och utgående mail per vecka och avdelning.

– Det är till jättestor hjälp för oss, bland annat när vi tittar på arbetsbelastning och bemanning för de olika säsongerna. Det underlättar vår vardag varje dag och sparar otroligt mycket tid och resurser. 

Nya destinationer i sikte för SuperOffice Service


Med SuperOffice Service i ryggen ser framtiden ljus ut för Stromma . Det nya ärendehanteringssytemet har redan hunnit implementeras i deras olika verksamheter i Stockholm, Vaxholms Kastell, Göteborg, Amsterdam och Köpenhamn. Planen framöver är att implementera systemet på fler destinationer och även integrera telefonin med Service.

– Det här har förändrat allt! Hur vi kommunicerar med kunder, hur snabbt vi kan svara, och den totala överblick vi nu har. Så som vi jobbar idag förstår vi knappt hur vi lyckades utföra vårt arbete tidigare. Nu för tiden hinner vi med allt utan stress och lämnar aldrig ett mail ohanterat vid dagens slut. Ändå är vi samma antal personer i teamet som innan. Man känner bara “Herregud, hur har det blivit såhär bra?” avslutar Karolina. 

Verksamheten

Strömma Turism & Sjöfart AB, baserat i Stockholm, är ett företag med en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. De producerar och levererar upplevelser, aktiviteter och nöjen inom upplevelse- och mötesbranschen i norra Europa, med verksamhet i 6 olika länder och 17 destinationer.

Visionen

Visionen var att modernisera företagets kundservicehantering och därigenom skapa en mer effektiv, hållbar och anpassningsbar organisation. Man strävade också efter att utnyttja digital teknik för att öka produktiviteten och minska företagets miljöpåverkan.

Utmaningen

Företagets kundservicehantering var tidigare en manuell och tidskrävande process, som ledde till ineffektivitet, stress och en ökad risk för misstag. Metoden var omodern och hindrade företaget från att anpassa sig till ökande branschkrav och att nyttja de fördelar som digitalisering och automatisering kunde erbjuda.

Målet

Målet var att omvandla kundservicehanteringen till en effektiv, modern hantering som skulle spara tid och resurser och erbjudan kunderna bättre service, samtidigt som det skulle stärka företagets förmåga att möta framtida utmaningar inom branschen.

Lösningen

Genom att ta hjälp av Amesto Solutions implementerades SuperOffice Service, ett underhållsfritt och molnbaserat system, där automatiserade lösningar kunde effektivisera och modernisera hela kundservicehanteringen.

RESULTATET

Efter implementering av SuperOffice Service har Strömma Turism & Sjöfart AB upplevt betydande tidsbesparingar och kostnadsminskningar inom sin kundservicehantering. Den manuella hanteringen av e-post, kundinformation och uppgifter har ersatts av en digital, automatiserad lösning, vilket har minskat risken för felaktigheter och skapat en mer effektiv och välorganiserad arbetsmiljö.

VILL DU OCKSÅ HA EFFEKTIVA OCH SMARTA LÖSNINGAR?

Hör av dig, så hjälper vi dig!

Kontakta oss