<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

kvinnliga-hander-rosa-laptop

GUIDE

Enkel guide till att köpa nytt CRM.

Dags att investera i ett nytt CRM-system?

Det här är vad du behöver tänka på.


Ett CRM-system är ett verktyg som samlar alla aktiviteter och all kommunikation mellan företag, kunder och samarbetspartners. Grundfilosofin för Customer Relationship Management (CRM) är att skapa starkare, mer givande kundrelationer. CRM-systemet är det praktiska verktyg som ger företaget de resurser som behövs för att uppnå detta mål. Men det gynnar inte bara de externa relationerna; rätt CRM-system har även potential att optimera och göra företagets interna processer mer effektiva.

När du står inför beslutet att investera i ett nytt system, är det viktigt att reflektera över hur valet kommer att påverka ditt företag. Se därför till att noga tänka över aspekterna nedan för att vara säker på att du får ut mesta möjliga av ditt nya system.

 

1.

Vad vill du uppnå med ditt nya CRM?

Börja med att identifiera de problem eller utmaningar ni behöver lösa. Är det omsättningsmålen som är svåra att nå? Har ni en brist på nya kunder, eller tappar ni befintliga kunder? Upplever ni problem med att följa upp leads?

När ni har klargjort de huvudsakliga utmaningarna är det dags att granska de befintliga rutinerna som påverkar dessa problem.

Till exempel, om ni har problem med att nå omsättningsmålen, kan det vara klokt att analysera rutinerna för första kundkontakt, erbjudanden, förhandlingar och uppföljning.

Fortsätt med följande reflektioner:

Identifiera utmaningar

Identifiera områden inom dessa processer som är tidsödande, komplicerade eller som har genererat kundmissnöje.

se över säljprocessen

Vad skiljer er säljprocess med potentiella kunder från en säljprocess med befintliga kunder?

vad bör ändras?

Utvärdera vilka delar av processen som kräver förändringar för att uppnå företagets mål.

Dessa svar kommer att ge dig insikter för att besvara den centrala frågan: Hur kan ett CRM-system bidra till att lösa företagets utmaningar?

CRM: Verktyget för kundlojalitet och vinstökning

2.

Teknikbehov, gränssnitt och support

När du överväger att implementera ett nytt system är det avgörande att fundera igenom hur det kommer att interagera med företagets befintliga system. Ska det nya systemet ersätta delar av- eller hela de befintliga systemen? Behöver de samarbeta och dela information? Borde CRM-systemet exempelvis integreras med webbplatsaktivitet eller kombineras med projektlednings-verktyg? Måste det vara kompatibelt med andra CRM-system som används inom organisationen?

Här är några nyckelfrågor att överväga:

  • Hur tekniskt kunniga är era medarbetare?
  • Vilka erfarenheter har ni haft med tidigare system?
  • Krävs tillgång till systemet via mobila enheter som surfplattor eller smartphones?
  • Har ni en intern IT-avdelning för support?
Människor som promenerar i stad i solnedgång

3.

Fastställ budgeten för CRM-systemet

När det kommer till finansiering är det framför allt två faktorer som påverkar: om ni väljer en server- eller molnbaserad lösning. Med en molnbaserad lösning betalar ni per användare och månad, medan en serverbaserad lösning kräver ett större kapital i uppstarten, till bland annat hårdvara, programvara och licenser.

Andra faktorer som kommer att påverka priset är behovet av anpassning, tilläggslösningar och integration med andra system. Server- och molnbaserade CRM-system har olika för- och nackdelar som alla bör tas i beaktande – om det finns ekonomiskt utrymme för båda lösningarna i första hand.

4.

Jämför system utifrån faktiskt behov

När du jämför olika system, låt dig inte förledas av en överflöd av smarta funktioner. Fokusera istället på de specifika behov just ditt företag har. De detaljerade skillnaderna i de funktioner som faktiskt är viktiga för ditt företag, kan göra en stor skillnad för användarupplevelsen och resultatet.

När du granskar system, be om offerter från åtminstone två olika leverantörer. Då har du en grund att utvärdera erbjudanden utifrån och kan lättare hitta en leverantör som förstår ditt företags unika behov och som också kan bli en värdefull samarbetspartner.

5.

Du behöver inte göra CRM-valet helt på egen hand

Att välja ett CRM-verktyg handlar i stort sett om att hitta någon som kan hjälpa dig att kartlägga vilka behov du bör täcka. Ett grundligt förarbete underlättar kartläggningen. Därför går vi på Amesto Solutions alltid igenom behoven tillsammans med dig och försäkrar oss om att alla viktiga detaljer och faktorer fångas upp. 

Vill du försäkra dig om att du

Väljer rätt CRM-system?