<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1258639957491496&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Sökwebbplats:

20. apr

3 viktiga frågor du behöver ställa till din systemleverantör

I dagens dynamiska affärsklimat är det viktigare än någonsin att ha ett affärssystem som är skräddarsytt för din verksamhet och som främjar tillväxt. Med en ständigt växande marknad som erbjuder fler försäljningskanaler än tidigare, ställs allt högre krav på flexibilitet och effektivisering.

Utvecklingen accelererar i en oerhört snabb takt, och vi ser att fler och fler företag idag vänder sig till molnbaserade lösningar. Marknaden är fylld med en mängd olika affärssystem, men att välja rätt system är bara halva utmaningen. Det är lika viktigt att välja en leverantör som förstår din verksamhet och kan bidra till att skapa en mer effektiv och hållbar arbetsdag.

Här är 3 frågor du bör ställa din nuvarande eller blivande leverantör:


1. Har ni arbetat med andra liknande företag tidigare? Vilken värderealisering upplevde de att ni gav dem?

Du ska välja en leverantör som arbetar i partnerskap med dig och då måste de förstå vad som gör skillnaden för just din affär och verksamhet. Det vill säga; håll ögonen öppna för erfarenhet och kompetens. Kvalificerade konsulter med certifierad professionell expertis och ett gott rykte, samt en förståelse för ditt område ger en bra grund för att bygga ett givande partnerskap. Håll utkik efter en leverantör som kan peka på etablerad bästa praxis för dina utmaningar, som marknadsför ny teknik och kontinuerligt arbetar för att utveckla både sig själva och sina kunder.

Med god branschkunskap kan rätt leverantör stödja dig med vad du än behöver. Det är en tydlig fördel om din leverantör förstår de branschspecifika utmaningarna och hur de kan underlätta ditt dagliga arbete. Ett fastighetsbolag har till exempel helt andra utmaningar än ett detaljhandelsföretag. Kompetens är nyckeln till ett bra partnerskap! Och slutligen – välj en partner som utmanar gamla arbetssätt, många företag går miste om stora besparingar på grund av föråldrade arbetssätt.

2. När det nya systemet är installerat, hur utvecklar och förvaltar ni oss då?

Du vill ha en leverantör som bryr sig. Inte någon som bara bryr sig om att underteckna ett avtal om en programvarulösning, utan som genuint bryr sig om dig och dina kunder. Som frågar och gräver och är mån om din framgång. En som förstår att kundens framgång handlar om proaktivt och icke-reaktivt stöd och att de erbjuder dig bra insiktslösningar så att du kan fatta rätt beslut i rätt tid. Se till att din leverantör erbjuder tillräckligt bra stöd för dina specifika behov. Att de har en genomtänkt eftermarknadslösning och finns där när du behöver... och INNAN du behöver! En proaktiv förvaltarorganisation som ständigt håller ditt företag i framkant kring modern rapportering, nya automatiseringar och allt annat som kan hjälpa dig och din organisation att spara tid och pengar.

3. Hur arbetar ni med datasäkerhet?

När ett företag digitaliserar sin verksamhet blir det viktigare än någonsin att säkra företagets data, och där finns det lika många skolor som leverantörer. En stor fördel med att välja en bra leverantör är, att du slipper "leka FBI-agent" i kampen att försöka hålla jämna steg med alla lagändringar och nya systemkrav. Att välja en partner med molnlösningar säkerställer att du alltid har tillgång till den senaste säkerhetstekniken på marknaden. Molnleverantören har egna specialister som enbart arbetar med den fysiska säkerheten i datahallen, och mjukvaruleverantören har inbyggda funktioner för optimal säkerhet. Det betyder att du inte behöver skapa egna processer och inte heller måste investera i nya uppgraderingar eller funktioner på egen hand. Allt kommer redan att finns där för dig. GDPR och integritet tas hand om, och serverparken är historia. Hög IT-säkerhet med låg ansträngning och tillgång till den bästa säkerheten.

Text uppdaterad mars 2024

Jimmy Högh Pedersen Country Manager