Så blir du av med elefanten i rummet

Så blir du av med elefanten i rummet

25
apr

25. april 2018

Använder ni manuella processer i ert arbete?

Hitta elefanten i rummet

Jag träffar ofta verksamheter som har en elefant i rummet i form av arbetsuppgifter som hade kunnat vara digitaliserade och därmed drastiskt förenklade. Känner du dig träffad? Låt oss prata om det.

Det är väldigt sällan du behöver förklara för dina kunder hur du arbetar. Kunderna förutsätter att du arbetar smart och använder effektiva lösningar för att hjälpa dig i din arbetsdag. Jag menar, varför skulle vi slösa bort vår dyrbara hjärnkapacitet på arbetsuppgifter som en IT-lösning enkelt skulle kunna ordna åt dig?

Din hjärna ska användas till att utveckla dig själv, företaget du arbetar på och på att hitta ännu smartare sätt att lösa morgondagens arbetsuppgifter.

 

Dålig data och ännu sämre excelfiler 

Ett par år sedan besökte jag en industriverksamhet där mellanhänder varje månad tillbringade två hela arbetsdagar till att skapa rapporter till företagsledningen. Dålig data och ännu sämre excelfiler genererade ett halvbra resultat som sen ledningen skulle underbygga sina strategiska beslut med. På bara ett par minuter fick kunden ett gäng exempel på hur ineffektivt och eländigt prioriterade deras anställda var och hur illa deras hjärnkapacitet utnyttjades. Detta företag driver nu all sin verksamhet i molnet och är en god referens och sparringpartner till oss!

Varje dag gör du saker på din arbetsplats som kan göras lite bättre, lite smartare, lite snabbare. För att förändra den här typen av arbetssätt krävs det först och främst att man har en kultur på plats som främjar och uppmanar till förbättringsarbete och att bygga den kulturen är oftast den största utmaningen av dom alla. Det handlar om att bryta ner processer i text och sedan ta reda på hur delar av eller hela processen antingen kan ersättas eller automatiseras.

Våra lösningsarkitekter och säljare har en passion för att automatisera och effektivisera och dom är redo att prata om det här med dig. Samtalen är helt öppna och går ut på att hitta en lösning som är hållbar så länge som bara möjligt.

 

Möjligheter och säkerhet uppe bland molnen

Molnlagring skapar fantastiska möjligheter för att automatisera och effektivisera. Du kan schemalägga processer så att dom kör sig själva och du kan integrera och involvera hela företaget så att data aldrig behöver matas in mer än en gång. Du kan fokusera på att skapa arbetstillfällen, tillväxt och validitet i din företagsdata.

Flödet mellan delarna i en process ska kunna fungera felfritt och resultatet ska alltid vara exakt det du behöver. Spårbarhet och rapportering är självklarheter. Du kan alltid lita på informationen som ligger i ditt affärssystem och du kan använda den till vad du vill. Om en process kan automatiseras, ska den automatiseras.

Du kanske har en ond aning om att lagra din data i molnet, men en sak är säker: det är otroligt säkert att lagra sin data på molnservrar och smidigheten du får ut av att komma åt all din data från vilken enhet som helst när som helst är oslagbar. Dessutom slipper man bråket och krånglet med egen IT-hosting.

Visma Software har flera hundra människor som varje dag arbetar dedikerat med ett enda uppdrag: att hålla Vismas tjänster och molnlagring fullkomligt säkra.

 

Låt oss prata om elefanten i rummet

I dagsläget måste (i princip) allt föras in i någon typ av IT-system. Välkommen till 2018 och till elefanten i rummet som vi inte kan undvika längre.

Börja med dom processer som du svär över mest varje månad. Skriv ner dom på ett papper, hör av dig till oss och så börjar vi där. Det kommer utan tvekan att kosta dig något men vi lovar en omedelbar effekt.

Jag vet vad du tänker just nu. Du hinner inte, dina problem är lite irriterande (men inte tillräckligt för att göra något åt dem) och det känns kanske inte riktigt som din puck. Men jag lovar att jag har tid att visa dig hur ditt företags mänskliga kapital kan utnyttjas på bästa sätt. Livet blir bättre, för alla inblandade.

Amesto Solutions levererar affärslösningar inom ERP, CRM, HRM och BI. Ju fler bokstavskombinationer desto bättre. Och vi arbetar bara med samarbetspartners som är best in breed när det kommer till vad dom pysslar med – därför är vi stolta samarbetspartners till Visma Software.

 

Ska vi bli av med den där elefanten nu?

 

 

 

Hans Olof Amblie

Lösningsarkitet och produktansvarig på Amesto Solutions

 

Hans Olof Amblie (38) har arbetat med ERP och affärssystem sedan 2004 och jobbar nu som produktchef och lösningsarkitekt ERP hos Amesto Solutions AB.

Amesto är Nordens största Visma-partner och har lokal leveranskapacitet i alla nordiska länder. Amesto levererar i dag Visma.net, Visma Business, Visma Global, SuperOffice och Sympa.