Blir du klar till Flyttdagen?

Flytta till Molnet

Blir du klar till Flyttdagen?

Innan året är slut skall 40 små och medelstora företag flyttas till en modern IT-infrastruktur. De företag med Visma Global, Visma Business och SuperOffice installerat lokalt på egen server har mest att tjäna på detta.

Flytta till Molnet

Blir du klar till Flyttdagen?

Innan året är slut skall 40 små och medelstora företag flyttas till en modern IT-infrastruktur. De företag med Visma Global, Visma Business och SuperOffice installerat lokalt på egen server har mest att tjäna på detta.

Amesto Firstpoint | Flyttdagen 24:e oktober

40 företag ska flyttas!

Flera tusen svenska företag, i alla storlekar och på alla platser runt om i landet, använder system så som Visma Global, Visma Business och/eller SuperOffice för verksamhetskritiska processer såsom drift, redovisning och kundhantering.

- Dessa system utgör företagens ryggrad. De måste därför vara välskyddade och tillgängliga. Många har driften av dessa system hos lokala driftleverantörer eller i sin egen kontorsmiljö på äldre hårdvara som ofta har säkerhetsbrister och inte längre stöds av tillverkaren, säger Peter Pran på Amesto Firstpoint.

DET ÄR BRÅDSKANDE ATT FLYTTA

Många vidtar inte åtgärder i tid.

– Även om budskapet i filmen har en humoristisk underton är den tagen ur ett konkret problem: Så länge applikationen fungerar någorlunda bra, kommer inte cheferna prioritera att flytta den.

Många vidtar inga åtgärder förrän de har haft en säkerhetsöverträdelse eller förlorat viktiga data, säger Peter Pran.

– Vi anser att det är bråttom att flytta applikationer till en modern infrastruktur. Vi vill därför göra cheferna uppmärksamma på hur smart och enkelt det är att flytta systemet med alla tillhörande konfigurationer och specialanpassningar, säger Peter Pran. 

”Stora flyttdagen"

Inspiration till kampanjen har hämtats från en svensk tradition, som beskrivs såhär: ”Stora flyttdagen" var nämligen bestämd i den så kallade ”legostadgan”. Den 24 oktober blev därför den stora flyttdagen i Sverige under 1800-talet.
Den senaste legostadgan från 1833, var en bestämmelse som reglerade arbetsförhållandet mellan tjänstefolk och deras arbetsgivare. Ordet ”lego” betyder här att man betalar eller hyr någon som kan utföra en tjänst för pengar (jämför t.ex. att leja någon, att vara legosoldat, osv.). Tidigare hade den stora flyttdagen infallit under Mickelsmäss, den 29 september, som var en stor religiös (och praktisk) helg för alla i Sverige.

Modern infrastruktur

Microsoft Azure.

Vad är driftkostnaderna för Visma-applikationer?

Amesto erbjuder alla former av drift för företagets viktigaste system, och vår plattform är byggd på den senast uppdaterade Microsoft-tekniken. Denna smidiga arkitektur ger kostnadsfördelar på en nivå som gör att vi kan erbjuda häpnadsväckande konkurrenskraftiga priser för tjänsterna.

Jag vill ha en offert

En modern infrastruktur

Amesto är en komplett driftleverantör, som hanterar applikationsförvaltning, infrastruktur och enheter för alla typer av kunder i Norden. Allt görs i världens modernaste infrastruktur, byggd på säkra och kända lösningar från Microsoft.

Detta ger fördelar som:

  • Kostnader som är förutsägbara och ofta lägre än de man har idag.
  • System som växer tillsammans med företaget.
  • Företaget behöver inte ha expertkompetens inom IT.
  • Inga investeringar i dyra servrar och annan specialprogramvara.
  • Ökad stabilitet, bättre tillgänglighet och skärpt säkerhet.

Peter Pran, COO, Amesto Firstpoint

"De som idag lägger tid på att hålla igång gamla, dyra maskiner kan istället utveckla tjänster, lösningar och strategier som ger verksamheten ökat värde"

Gratis flytt-test.

Beställ en icke-bindande 30 minuters genomgång med en av våra erfarna rådgivare. Testet ger dig svar på de möjligheter som finns i samband med flytt av applikationer eller IT-drift till molnet. Analysen hittar det svar som är bäst för ditt företag.

Beställ gratis test