Tillhör ditt företag ett av de många företag som berörs av nya lagen om e-faktura?

I april 2019 träder den nya lagen i kraft för alla 200 000 företag som arbetar mot offentlig sektor. 

Kontakta oss så hjälper vi dig med en lösning!

Lär dig mer

I april nästa år blir e-faktura obligatoriskt

Ny lag om e-faktura!

Tillhör du ett av de 200 000 företag som berörs av den nya lagen som träder i kraft den 1 april 2019? Från och med den 1 april 2019 blir det lag på att alla inköp i offentlig sektor skall faktureras med e-faktura. E-fakturan måste följa en ny europeisk standard. PDF-fakturor och inskannade pappersfakturor lever inte upp till dessa krav och räknas inte som e-fakturor.

Den nya lagen gäller inte bara de drygt 200 000 företag som gör affärer med offentlig sektor utan också köparna – myndigheter, kommuner, landsting och kommunala bolag.

Lag 2018:1277

 

 

 

Visma.net Autoinvoice är lösningen för dig.


Genom att använda Visma.net Autoinvoice får du hjälp med att skicka rätt format på fakturan till rätt kund. Alla kunder som kan ta emot en e-faktura kommer att få detta skickat till sig med automatik. Om kunden inte kan ta emot en e-faktura kommer denne få fakturan som mail och i sista hand som brev. Lösningen fungerar således att användas för alla era fakturor inte bara de som ska till den offentlig sektorn.

Genom att koppla på Visma.net Autoinvoice till Visma.net ERP eller Visma Business får ni ett komplett flöde mellan order och faktura.

 

Visma.net Visma Business


Simplifying your business solutions.

1

Ni skapar en order i Visma


2

Vid klarmarkerande går denna order över till Visma.net Autoinvoice för godkännande. Detta steg kan ske helt automatisk med de rutiner som går att sätta upp i Visma.


3

Visma.net autoinvoice och deras fakturaväxel InExchange känner av på vilket sätt mottagaren kan ta emot fakturan. Fakturan skickas alltid som e-faktura i första hand.


4

Om mottagaren kräver information på fakturan som ni inte har angivit kommer ni få tillbaka detta in i Visma och där ha möjlighet att korrigera detta.


5

När fakturan betalas kommer information om betalningen med automatik in via bankkopplingen Visma.net Autopay, och ni kan genom en rutin för automatisk matchning bokföra betalningen utan någon handpåläggning.


Vad behöver ditt företag göra för att nå upp till den nya lagen?

Hos oss finns experterna #askmore

Kontakta oss för information