Tid är pengar

Spara tid på dina processer med Visma.net!

Tid är pengar.

Spara tid på dina processer med Visma.net!

Tid är pengar.

5
jun

5. juni 2018

Tid är pengar

Det lustiga med rubriken, är att det är kliché. När jag kollar upp vad kliché betyder så hittar jag svaret på Wikipedia: "kliché eller klyscha är ett språkligt uttryck som används för att beskriva något som har använts så mycket att det slitits ut och endast används av slentrian eller vana, att ordens innebörd helt förlorat sitt värde.

Det lustiga med det är att våra arbetsliv kan beskrivas som en ständig kliche, där vi jobbar likt en fabrik och försöker överleva mängden uppgifter som ges till oss. Det är sällan som vi hinner andas och titta runtomkring oss och för att hitta hur vi kan göra vårt jobb roligare eller helt enkelt lättare. Det finns helt enkelt inte tid för detta.

När det blev dags för mig att lämna universitetet och jag slängdes in i yrkeslivet, så hade jag en naiv syn på hanteringen av arbetsuppgifter. Jag trodde att jag skulle få förändra. Ack vad fel jag hade. Det skulle göras på ett viss sätt. På samma sätt som det har gjorts i alla år. Men efter en viss tid så fann jag det olidligt att sitta och slösa bort min tid på manuella uppgifter. Jag frågade mig själv, varför?

Varför, är ett ord som får småbarnsföräldrar att springa i panik. Barn ställer frågor för att lära sig om sin omgivning och om världen. När slutade vi att ställa denna fråga? Det ständiga ifrågasättandet över varför vi gör som vi gör och hur vi gör något.  

 

Fråga mera

Detta ska föreställa en ERP-blogg och ni har fått läsa om klichér och barn. Det jag vill att ni ska göra är att ni ska ställa er frågan - Varför? Tid må vara pengar. Men tid är också något vi vill ha mer av tillsammans med våra barn, att ägna oss åt vår hobby eller vad än som får oss att bli gladare i livet.

Tänkt därför på att ställa dig dessa två frågor nästa gång du sitter på kontoret och arbetar med manuella processer: 

  • Varför gör jag/vi så här?
  • Kan uppgifterna skötas på ett effektivare sätt?

Hitta elefanten och sparka ut den ur rummet! 
Varje sekund av din tid är värdefull.

Låt oss ta hand om elefanten tillsammans.

 

 

Haidar Shaker

Verksamhetskonsult på Amesto Solutions

Haidar Shaker har lång erfarenhet av ERP och affärssystem. På Amesto Solutions arbetar han som konsult i vårt Visma.net-team. Haidar har en master från Umeå universitet i ekonomi. 

Amesto är Nordens största Visma-partner och har lokal leveranskapacitet i alla nordiska länder. Amesto levererar i dag Visma.net, Visma Business, Visma Global, SuperOffice, DPOrganizer och Sympa.