AutoPay

Mycket av den hantering som ligger till grund för betalning av leverantörsfakturor och mottagande av kundinbetalningar bygger på filer som skickas och tas emot.

För att automatisera hanteringen av betalningsflödet har Visma skapat tjänsten AutoPay som helt ersätter alla utläsningar, inläsningar och filer som skall hanteras.

AutoPay är skapat i samarbete med Nordiska banker och säkerheten är testad och verifierad av dessa.

Autopay

Utbetalningar

Traditionell hantering av leverantörsbetalningar innebär att man kopplar upp sig mot banken för att föra över betalningsfilerna. Man måste logga in sig med dosa och kontrollera att filen kommer över.

Autopay

AutoPay tar bort hela hanteringen med filerna fram och tillbaka, det sker istället med automatik via en krypterad kanal. I fortsättningen är din reskontra alltid uppdaterad med senaste betalningarna.

Autopay

Inbetalningar

För att hämta kundinbetalningarna sker också uppkoppling och inloggning hos banken. Sedan skall filen hämtas och läsas in i affärssystemet.

Autopay

Med AutoPay behöver inga filer hämtas, inbetalningarna kommer in i affärssystemet och lägger sig som en bunt och är klar för inläsning. Reskontran är på så sätt alltid korrekt.

Autopay

Frågor & Svar

Vad är OCR?

Det är ett format på fakturanumret som går att läsa maskinellt och som bankerna stödjer. Fördelen med OCR är att banken kan kontrollera att numret är korrekt redan när kunden betalar vilket avsevärt minskar felaktigheter.

Vilken version av affärssystem måste jag ha för att kunna använda AutoPay?

Visma.Net Financial har i alla versioner tillgång till AutoInvocie
Visma Global version 9
Visma Bussiness version

Vad kostar det?

Du måste kontakta oss för att få exakt prisuppgift då den är beroende på antal transaktioner.

Behöver jag installera något i min maskin?

Nej, du behöver inte installera någonting. AutoPay är en molnprodukt som använder Internet för kommunikation så ingenting behöver installeras på din server eller dator.

Hur säkert är AutoPay?

Kommunikationen mellan affärssystemet och AutoPay är krypterad så ingen kan läsa den.

Cloud Partner of the year | Amesto Solutions"Cloud Partner of the Year" 

Motivering till priset är enligt Visma "Partnern bearbetar med engagemang, kompetens och fokus marknaden för att finna nya kunder till Visma.net. Partnern har en dedikerad satsning på Visma.net såväl i Sverige som i Norden, vilket också visar sig i resultaten."