Visma Autoinvoice

När man pratar om e-faktura så är det inte en PDF faktura bifogat i ett mail som man refererar till. Enkelt uttryckt så är det istället en kommunikation mellan två datorer, där den första datorn anropar den andra och skickar över en standardiserad fil som den andra datorn läser och tolkar.

Ta emot fakturor

Från den dagen ni bestämmer er att ta emot SVEFAKTURA så informerar er fakturaväxel de andra växlarna om att ni finns och fakturor börjar komma med automatik. AutoInvoice tar emot och skickar de elektroniska fakturorna till er inkorg i Visma.net Financials eller till Document Center/Document Center Enterprice om ni använder Visma Business eller Visma Global.

Men även om det låter jättebra så kommer det fortfarande att komma printade fakturor eller fakturor med PDF. Precis som med sändandet av fakturor får ni ekonomi först när ni löper hela linan ut, dvs låter AutoInvoice ta emot pappersfakturorna och PDF:erna. Till AutoInvoice finns tjänsten att skanna era fakturor och översätta dessa till Svefakturor, som går direkt in i ert affärssystem via Document Center på samma sätt som ”riktiga” elektroniska fakturor.

Här finns mycket tid att spara på hanteringen av pappers- och PDF fakturor. De går direkt in i affärssystemet för kontering och attest.

 

 

 

Visma Autoinvoice IN

Sända fakturor

Fakturera som tidigare och låt AutoInvoice sköta distributionen.
AutoInvoice använder formatet SVEFAKTURA för att skicka fakturorna till mottagaren. Kan inte kunden ta emot elektroniska fakturor så mailar AutoInvoice fakturan istället. Skulle det vara så illa att mailadressen också saknas så printas fakturan ut och skickas som post.

Finessen med upplägget är att du inte behöver bekymra dig om hur kunden tar emot fakturorna, det sköter AutoInvoice. Från den dag din kund kopplar på sig och tar emot fakturor elektroniskt så känner AutoInvoice av det och kommer i fortsättningen att skicka SVEFAKTUROR istället, oavsett vilken fakturaväxel kunden använder sig av. Lägger du in en mailadress för fakturor så kommer AutoInvoice att sluta printa fakturorna och maila dem istället.

Det är automatiserat och du behöver inte tänka på hur distributionen går till. Självklart kan du logga in dig i AutoInvoice och kontrollera vad som hänt dina fakturor.

Hos mottagaren blir felen färre med elektronisk faktura, man har också märkt att betalningstiden förkortas.

Visma Autoinvoice UT

Frågor & Svar

Vad är en fakturaväxel?

Fakturaväxeln är navet i hanteringen av elektroniska fakturor mellan företag. Precis som gamla tidens telefonväxel så ser fakturaväxeln till att fakturan kopplas fram till rätt mottagare.

Vad är Svefaktura?

Det är ett sätt att beskriva hur en faktura skall se ut elektroniskt för att kunna läsas av en mottagande dator.

Varför måste jag gå via en fakturaväxel?

Om alla kunder skulle använda samma svefaktura format skulle alla datorer kunna kommunicera med varandra men Svefaktura finns i olika varianter beroende på branch. Sedan har vi storföretagen som redan innan Svefaktura fanns skaffade sig ett eget format på elektroniska fakturor. Fakturaväxeln känner till alla dess format och översätter din faktura till kundens format utan att du behöver bry dig. Samma sak gäller när du får en faktura.

Vilken version av affärssystem måste jag ha för att kunna använda AutoInvoice?

Visma.net Financials har i alla versioner tillgång till AutoInvoice
Visma Global version 7.80
Visma Business version 5 (dock rekommenderas alltid en så ny version som möjligt för att undvika ev. buggar)

Hur gör jag med mina utländska fakturor?

Finns kunden i Norge, Danmark eller Finland och är ansluten till fakturaväxel så skickas fakturan elektroniskt, annars mailas fakturan eller printas ut.

Vad kostar det?

Ni måste kontakt oss för prisuppgift som beror på vilka moduler ni skall köra och volym.

Vem äger AutoInvoice?

AutoInvoice är en molnprodukt som driftas av Maventa i Finland och som använder InExchande som fakturaväxel i Sverige. Både Maventa och InExchange är bolag ägda av Visma.

Behöver jag installera något i min maskin?

Nej, du behöver inte installera någonting. AutoInvoice är en molnprodukt som använder Internet för kommunikation så ingenting behöver installeras på din server eller dator.

Hur säkert är AutoInvoice?

Kommunikationen mellan affärssystemet och AutoInvoice är krypterad så ingen kan läsa den.

Varför skall jag välja AutoInvoice?

  • Kom igång snabbt, affärssystemet är förberett.
  • Nätverket identifierar den mest kostnadseffektiva lösningen och när nätverket växer så kopplas fler och fler upp mot e-faktura, vilket gör att ni sparar ännu mer porto.
  • Besparing av både pengar, manuellt arbete och miljö.
  • Inga manuella inställningar i kundreskontran. Fakturanätverket hanterar det åt er.
  • Allt är i standardformat.

 

Cloud Partner of the year | Amesto Solutions"Cloud Partner of the Year" 

Motivering till priset är enligt Visma "Partnern bearbetar med engagemang, kompetens och fokus marknaden för att finna nya kunder till Visma.net. Partnern har en dedikerad satsning på Visma.net såväl i Sverige som i Norden, vilket också visar sig i resultaten."