Amesto Sourcing (Avantra) används av tiotusentals leverantörer runt om i Norden. Här hittar du information om hur man deltar i upphandlingar och lämnar anbud till företag och myndigheter som använder upphandlingssystemet Amesto Avantra.

Support:
Nedan finner du svar på vanliga frågor. Om du har andra frågor om hur du använder systemet ska du kontakta den person som är ansvarig upphandlare i din upphandling.

Observera att varje upphandlande enhet har en egen leverantörsportal på sin hemsida. Det är där du lägger upp ett konto och lämnar in ditt anbud. Amesto Avantra är under namnbyte till Amesto Sourcing. Eftersom våra kunder använder olika versioner av systemet så kan namnet variera berooende på vilken din kund är. Presentationerna nedan är giltiga för både Amesto Avantra och Sourcing.

För att se presentationerna behöver man Flash Player. Du kan hämta Flash här http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html

Viktigt meddelande om Internet Explorer 10.

OBS! I Internet Explorer 10 är det problem att klicka på "Markera som läst" i funktionen Frågor och svar. Lös problemet i IE10 så här. Gå över till kompatibilitetsvy genom att klicka på symbolen vid 1 på bilden nedan.

Symbolen finns på den rad i Internet Explorer 10 där du skriver in en webadress. När du klickat på den är problemet löst.

Rätta till problem med IE10

Alternativt kan du använda en annan webläsare som till exempel Google Chrome eller Firefox.

Om webbläsare

Amesto Sourcing (Avantra) är utformat för att fungera med de flesta webbläsarna.  Vi rekommenderar att du alltid använder den senaste versionen av webbläsare för att se webbsidorna snabbt och att du även har de senaste säkerhetsuppdateringarna. 

Rekommenderade browsers:

Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome

 

Se filmer om hur systemet fungerar!

Upphandlingar kan ske på olika sätt och därför är det svårt att göra en film som visar exakt hur det kommer att se ut i den upphandling som du ska vara med i. Vissa delar av upphandlingen ser likadan ut i alla upphandlingar. Dessa filmer visas först. Därefter visas filmer som kan vara tillämpliga för dig men bara om upphandlaren har valt att använda dessa verktyg. Du kommer att se det tydligt när du har loggat in i din upphandling.

Filmer som gäller för alla upphandlingar:

Så här gör du för att anmäla intresse till en upphandling och lägga upp ett konto

Så här gör du om du ska lämna anbud

Filmer som gäller för upphandlingar där upphandlaren har valt att använda funktionerna "Frågeformulär" eller "Omvänd auktion":

Så svarar du på ett frågeformulär 

Så fungerar en omvänd auktion

Cloud Partner of the year | Amesto Solutions"Cloud Partner of the Year" 

Motivering till priset är enligt Visma "Partnern bearbetar med engagemang, kompetens och fokus marknaden för att finna nya kunder till Visma.net. Partnern har en dedikerad satsning på Visma.net såväl i Sverige som i Norden, vilket också visar sig i resultaten."